[Video] Openbare Basisschool Blaricum 'Excellente School' | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Vanmiddag vertelde wethouder Ben Luken de leerlingen en docenten wat het predicaat 'Excelente School' inhoudt.
Vanmiddag vertelde wethouder Ben Luken de leerlingen en docenten wat het predicaat 'Excelente School' inhoudt. (Foto: Bob Awick)
Video

Openbare Basisschool Blaricum 'Excellente School'

BLARICUM - Openbare Basisschool Blaricum (OBB) heeft vandaag het predicaat 'Excellente School' ontvangen van de Inspectie van het Onderwijs. Het is een erkenning van buitengewone kwaliteit. Directeur Maurice Boonstra was trots dat zijn school het predicaat mocht ontvangen.

Wethouder Ben Lüken: "We hebben hele goede scholen in Blaricum, sommige bijna excellent. Maar de OBB verdient het om in de schijnwerpers te staan vandaag. Het is een zeer bijzondere onderscheiding, misschien wel de belangrijkste die er voor het onderwijs is."

Bekroning
"Het predicaat vormt een bekroning op het harde werk van directie, onderwijzers, kinderen en hun ouders. Het is een prestatie van formaat, waarbij de grootse uitdaging wordt om het predicaat te behouden. Ik heb daar alle vertrouwen in", ging hij verder.

De school vroeg het predicaat aan, omdat het de laatste jaren veel inhoudelijke en onderwijskundige zaken op een professioneel niveau heeft gebracht met relatief weinig financiële middelen.

Gedifferentieerd
In het juryrapport staat onder meer dat de school doelen heeft geformuleerd die passen bij de populatie van de school en dat er gedifferentieerd onderwijs wordt aangeboden.

De school heeft sinds een jaar ook hoogbegaafdengroepen en wil uitgroeien tot het expertisecentrum voor hoofdbegaafdheid in de regio. Als verbeterpunt wordt onder andere aangegeven de resultaten van deze leerlingen beter te analyseren.

Erkenning
Een school die het predicaat 'Excellente School' gekregen heeft, krijgt daarmee niet alleen erkenning. Deze scholen dragen hun bijzondere aanpak ook uit, opdat anderen er hun licht kunnen opsteken.

Dat is nadrukkelijk één van de doelstellingen van het traject 'Excellente Scholen' van de Inspectie van het Onderwijs. Die hoopt hiermee kwaliteit zichtbaar te maken én over te dragen. En daarmee het onderwijs in Nederland te verbeteren.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>