Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Bredere afvoerroute voor slopers oude houtzagerij

LAREN - Plannen op papier blijken in de praktijk lang niet altijd even goed uitvoerbaar. Zo heeft de gemeente Laren besloten de afvoerroute van het sloopmateriaal van de voormalige houtzagerij aan de Zijtak te verleggen.

Met het sloopbedrijf was afgesproken om het sloopmateriaal te vervoeren via de Zijtak, Sint Jansstraat en de Hilversumseweg. Nu blijkt dat deze route eigenlijk te smal is. "Vaak op de rijbaan tussen de Boekweitkorrel en de Zijtak is de ruimte tussen de vrachtauto en de geparkeerde auto's vaak erg klein", meldt wethouder Ton Stam.

Overleg
Daarom is in overleg met het sloopbedrijf gekeken naar een andere en vooral bredere route. Vanaf nu rijden de vrachtwagens via de Zijtak, de Jordaan, de Melkweg en de Eemnesserweg.

Schuren
De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het slopen en afvoeren van de nog op het terrein aanwezige houten schuren en het slopen en afvoeren van de betonnen terreinverharding. Deze verharding wordt op het terrein gebroken in kleine stukken.

Drie weken
Volgens de wethouder nemen de werkzaamheden nog zo'n drie weken in beslag. De werklui zijn op doordeweekse dagen bezig van 7.00 tot 18.00 uur. 


2 reacties
Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail
Meer berichten
 

Laarder Courant nieuwsbrief

Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail