Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Peter Smit: 'Grijze kliko graag inruilen voor een pmd-container'

Natuur en Milieu

BLARICUM - Geen 8,8 kilo restafval per week, zoals een gemiddeld huishouden in de regio Gooi en Vechtstreek, maar slechts 1,1 kilo gemiddeld. Dat is het mooie resultaat van de campagne 100 huishoudens in 100 dagen 100% afvalvrij.

Peter Smit uit Blaricum deed met zijn gezin mee aan deze actie van het GAD. Hij kijkt er met een goed gevoel op terug. "De omschakeling was gemakkelijker dan ik van tevoren dacht. Alleen zouden we de grijze kliko graag willen inruilen voor een pmd-container."

Uitdaging
Samen met de andere deelnemers van 100-100-100 startte Smit met zijn vrouw en kinderen op 11 november 2016 met de uitdaging. Via het online platform gad.100-100-100.nl kregen zij elke week een nieuwe 'afvalopdracht'.

Met de andere deelnemers konden ze op het platform tips en ervaringen uitwisselen, vragen stellen en wekelijks het gewicht van hun restafval invoeren. Smit heeft het trouw elke week gedaan.

Vanzelfsprekend
"Ik vond het leuk om door deze actie getriggerd te worden om bewuster met afval om te gaan", blikt hij terug. "Eigenlijk ging het gemakkelijker dan ik dacht. Afval scheiden is nu zo vanzelfsprekend voor ons dat we het niet meer over ons hart zouden verkrijgen om ermee te stoppen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant