Beiaardier Laura Marie Rueslätten.
Beiaardier Laura Marie Rueslätten. (Foto: PR)

Toch zomeravondconcerten op carillon in toren Johanneskerk

LAREN - De zomeravondconcerten op het carillon in de Johanneskerk gaan ook dit jaar door. Een sponsor heeft zich gemeld en trekt de portemonnee.

De gulle gever wenst anoniem te blijven. "Deze is alleen bij onze penningmeester bekend", zegt Ton Verver, bestuurslid Vrienden van de Larense Beiaard, desgevraagd.

Het zag er aanvankelijk naar uit dat de Stichting Vrienden van de Larense Beiaard voor het seizoen 2017 niet over de financiële middelen zou beschikken om de concerten door te laten gaan. Het is niet de eerste keer dat het bestuur van de Stichting Vrienden van de Larense Beiaard moest vaststellen dat door het sterk teruglopende aantal donateurs en de verdere verlaging van de subsidie de bespelingen op het carillon in gevaar komen. "De zomeravondconcerten kosten 200 euro per concert, zonder programma's en koffie."

Toch zullen in 2017, en zoals het er nu naar uitziet ook in 2018, de tweewekelijkse orgelbespelingen van dorpsbeiaardier Klaas de Haan doorgang kunnen blijven vinden. "Al zal het geen vol uur meer zijn. Wie wil helpen om de livebespelingen van het carillon in Laren ook voor de toekomst te behouden, kan op onze website (larense-beiaard.nl) meer informatie vinden."

De zomeravondconcerten vinden plaats op de dinsdagen 11 en 25 juli en 8 augustus. Bij mooi weer kunnen de concerten beluisterd worden op het grasveld naast de kerk en bij regen binnen in de kerk. Net als in voorgaande jaren biedt de stichting de bezoekers een kopje koffie of thee aan voordat de concerten om 20.00 uur beginnen. Op 11 juli wordt de spits afgebeten door Klaas de Haan. Op 25 juli is de beurt aan Jasper Stam en op 8 augustus wordt de reeks afgesloten door Laura Marie Rueslätten.


reageer als eerste
Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail
Meer berichten
 

Laarder Courant nieuwsbrief

Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail