Afbeelding
Foto: Gemeente Laren

Viaduct Rijksweg West Laren per direct dicht voor zware voertuigen

Buurt / wijk

LAREN - Het viaduct tussen Rijksweg West en Rijksweg Oost is sinds gisteren afgesloten voor zware voertuigen. Het viaduct is per direct aangewezen als (brom)fietspad.

De gemeente Laren heeft onderzoek laten doen naar de conditie van het viaduct tussen Rijksweg West en Rijksweg Oost (over de Hilversumseweg). Er is zowel een constructieve berekening als een visuele inspectie uitgevoerd. Resultaat is dat het viaduct niet sterk genoeg is om zware voertuigen zoals (vracht)verkeer te kunnen dragen. Dit betekent dat de gemeente Laren verplicht is om maatregelen te nemen om de veiligheid op de weg te kunnen waarborgen. Het viaduct is dan ook per direct aangewezen als (brom)fietspad.

Maatregelen

Om te voorkomen dat zwaar verkeer het viaduct kan berijden worden betonblokken geplaatst. Op deze manier voorkomen we dat er door overbelasting gevaarlijke situaties ontstaan. De politie en brandweer zijn hierover geïnformeerd. Vanwege het spoedeisende karakter gaat de afsluiting per direct in. In januari 2018 besluit de gemeente wat de vervolgstappen zijn. Omwonenden worden zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Uit de krant