Een schematische weergave van het maatregelenpakket.
Een schematische weergave van het maatregelenpakket. Foto: Regio

Wethouder Rood: 'Verbreding A27 is geen toekomstmuziek'

Buurt / wijk

EEMNES - Het MIRT-onderzoek Oostkant Amsterdam is na drie jaar afgerond. Volgens wethouder Niels Rood heeft dit grote gevolgen voor Eemnes. Mede dankzij de inbreng van raden en de samenwerking met betrokken partijen (onder andere Economic Board Gooi en Vechtstreek, Goois Natuurreservaat, Natuurmonumenten, Fietsersbond) ligt er een pakket maatregelen op korte, middellange en lange termijn om de bereikbaarheid van het gebied tussen Almere, Amersfoort, Utrecht en Amsterdam te verbeteren.

Het verwachte knelpunt op de A1 tussen de knooppunten Muiderberg en Eemnes na 2020 was de aanleiding om in het najaar van 2014 te starten met het MIRT-onderzoek Oostkant Amsterdam.

Op basis van een voorstel van de regionale overheden zijn diverse oplossingsrichtingen gezamenlijk nader uitgewerkt in een adaptief ontwikkelperspectief. Het perspectief zet in op korte-, middellange- en langetermijnmaatregelen zoals: bouwen nabij ov-locaties, verbreden van de A27 tussen Utrecht en Almere en uitbreiding van de treindienstregeling. Medio 2018 verwachten partijen dat er duidelijkheid ontstaat over de financiering en uitvoerbaarheid van de weggerelateerde maatregelen voor de middellange termijn.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant