Laarder Courant - 2017 in twaalf foto's van de voorpagina
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo LaarderCourant.nl
Oktober: fans van het koningshuis bij het Gemaal.
Oktober: fans van het koningshuis bij het Gemaal. (Foto: Bob Awick)

2017 in twaalf foto's van de voorpagina

BEL - Het is de week van de jaaroverzichten. Wij pakten onze voorpagina's van dit jaar er nog eens bij en maakten dit overzicht van opvallende momenten uit het nieuws uit Laren, Blaricum en Eemnes. Een terugblik op een veelbewogen lokaal nieuwsjaar met als motto: gelukkig hebben we de voorpaginafoto's nog.

Januari:
De Openbare Basisschool Blaricum (OBB) ontvangt het predicaat 'Excellente School' van de Inspectie van het Onderwijs. Het is een erkenning van buitengewone kwaliteit. Directeur Maurice Boonstra is trots en blij. "Ik heb door het gebouw gehuppeld."

Februari:

In de BEL-gemeenten wordt actie gevoerd tegen de fusieplannen. Onder inwoners van Laren, Blaricum en Eemnes is een levendige uitwisseling ontstaan van actiemateriaal. Zo helpen antifusieactivisten uit Laren de medestrijders uit Eemnes aan actieposters. Inmiddels is duidelijk dat Huizen, Laren en Blaricum moeten fuseren.

Maart:
Tergooi gaat het ziekenhuis in Blaricum op termijn verkopen. In Hilversum wordt een nieuw ziekenhuis gebouwd dat vanaf 2021 de acute zorg overneemt. Dit weten nog maar weinig mensen. Daarom wordt er actie gevoerd door tegenstanders om aan iedereen de sluitingsplannen duidelijk te maken.

April:
Het monument voor 45 vermoorde Joodse kinderen van de Berg-Stichting wordt onthuld. Het gaat om een cortenstalen sculptuur van drie meter hoog, ontworpen door kunstenaar Lon Pennock. Bij het monument worden de namen van de vermoorde kinderen op een plaquette geschreven om te voorkomen dat zij zullen worden vergeten en om de jeugd van nu te informeren over de afschuwelijke gevolgen van de Holocaust.

Mei:
Antoinetty van den Brink vertrekt als voorzitter van de Historische Kring en krijgt voor haar tomeloze inzet voor het historisch centrum de erepenning van de gemeente Laren.

Juni:
Ernst Wortel is overleden en wordt begraven op het St. Janskerkhof. De markante Laarder laat een halve eeuw spraakmakendheid achter zich. Hij hield van Laren.

Juli:
Burgemeester Elbert Roest vertelt emotioneel in de raadsvergadering dat hij Laren gaat verlaten. Hij wordt burgemeester van Bloemendaal. Afgelopen vrijdag is hij officieel uit de ambtswoning vertrokken.

Augustus:
De Blaricumse Vriendengroep grijpt de feestweek van Blaricum aan om geld in te zamelen voor de CliniClowns. Ze doen uitgedost als clowns mee aan de Solexrace. Ze halen 2.247 euro op voor het goede doel.

September:
Het nieuwe Singer Laren wordt geopend door niemand minder dan Anna Singer Brugh (gespeeld door actrice Anne-Wil Blankers) en Karin Bloemen zingt de sterren van de hemel. Het wordt een geweldig feest.

Oktober:
Het koninklijk paar brengt een bliksembezoek aan Eemnes. In het Gemaal praten Willem-Alexander en Máxima met de boeren Johan Eek en Pieter Seldenrijk. Ook de Larense vogelaar Gert Bieshaar schuift aan.

November:
Markante Laarders hangen levensgroot op de expositiewand van het Brinkhuis. De makers van de foto's zijn Ineke Vaasen en Yvonne Verburg. De expositie is een doorslaand succes. Er verschijnt ook een boekje met extra beelden van de fotoshoots.

December:
De laatste wens van de 52-jarige Ellen Wonder uit Loosdrecht gaat begin december in vervulling op Stal Heidehoek in Eemnes. Ze knuffelt met haar paarden Willem en Pepijn. Het was een kippenvelmoment. Twee weken overlijdt Ellen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>