Roberto Tessaro.
Roberto Tessaro. Eigen foto

SDO-assistenttrainer Robert Tessaro leidt volgend jaar de hoofdmacht van SV Laren'99

Sport

LAREN - Roberto Tessaro en Walter Bout trainen volgend seizoen de seniorenselectie van SV Laren'99. Er is volgens Maarten de Jong van de technische commissie een mondelinge overeenkomst bereikt. De huidige trainer Fred Roest maakt dit seizoen gewoon af bij Laren.

Het wordt de eerste klus als hoofdtrainer voor de 36-jarige Tessaro uit Naarden. Hij is sinds 2016 assistent-trainer van SDO. De Naarder heeft in het verleden zelf gevoetbald als linksbuiten bij BFC en SDO en ontwikkelt zich sinds 2005 in het trainersvak. Momenteel beschikt hij over een UEFA-B diploma, met de ambitie om in de toekomst zijn UEFA-A te behalen. Naast het voetbal werkt Tessaro als accountmanager bij Graydon, is hij verloofd met Ellen en heeft hij een zoon (Roan) van 1,5 jaar.

Laarder Walter Bout blijft ook komend jaar trainer van het tweede elftal. Bout is een vertrouwd gezicht bij de selectie en heeft de ambitie om komend jaar zijn UEFA-C diploma te gaan halen. De Jong: "Vanuit de groep en de club was er een duidelijke behoefte om met Walter verder te gaan. Wij zijn blij dat dit gelukt is. Naast een 'oud' linksbuiten, dus ook een 'oud' rechtsbuiten. Een mooie combinatie."

Walter Bout.

Uit de krant