Foto: Bob Awick
advertorial

Makelaar Lindeman: 'Woningmarkt altijd verrassend'

  Bedrijven

BLARICUM - Madeline Lindeman, makelaar te Blaricum, werkt vanuit kwaliteit en persoonlijkheid. Haar kantoor bevindt zich aan de Raadhuisstraat 1. Ze regelt de aan/verkoop van een woning van A tot Z en is op de gekste tijden bereikbaar.

Opdrachtgevers kiezen in eerste instantie voor haar als mens en als vrouw, maar óók voor haar werkwijze. Geen glimmende etalage, slimme PR of kekke secretaresse. "De drempel is laag, er is snel vertrouwen én ik schenk heerlijke cappuccino of een lekker glas wijn", zegt de geboren en getogen Blaricumse.
Na een omweg via makelaarskantoren in Utrecht, Driebergen en Hilversum en een hypotheekbank kwam zij jaren geleden weer terug in Blaricum. "Hier ligt mijn hart", glimlacht ze. "Ook de omringende dorpen zijn prachtig. Ongeveer 70% van mijn opdrachten ligt in Blaricum, de rest in Laren, Huizen en Eemnes. Ik ken de omgeving natuurlijk door en door. Soms doe ik ook weleens een aankoop in Bilthoven, Amsterdam of Amersfoort."

Korte lijnen
Lindeman heeft haar eigen werkwijze. "Dat is ontstaan door jarenlange ervaring. Ik ga voor korte lijnen en bied een luisterend oor, empathie, improvisatie en tijd, dus geen kantoortijden." De makelaarsopleiding rondde ze af in 1978. "In 1996 ben ik voor de rechtbank beëdigd en sinds 2000 ben ik zelfstandig makelaar en taxateur. Door werkervaring, veel bijscholing maar vooral door levenservaring denk ik dat ik mijn werk steeds beter doe." Vaak pakt ze samen met een klant de fiets. "Dan rijden we door de vriendelijke straatjes, bekijken een paar huizen ook van binnen, drinken een kop thee of een glas wijn aan mijn grote keukentafel en praten uitgebreid na. Deskundigheid en goede dienstverlening zijn vanzelfsprekend, maar aanvoelen wat je opdrachtgever wil, kost soms veel tijd en die tijd bied ik."

Goed en eerlijk advies
Na twee grote economische crises weet Lindeman dat de woningmarkt altijd verrassend blijft. "Op dit moment hebben veel mensen behoefte aan een makelaar die speciaal voor hen ogen en oren openhoudt, want het aanbod is beperkt. Starters moeten niet ontmoedigd raken en ook voor senioren is het lastig, maar zeker niet onmogelijk om een goede woning te vinden. En niet alle woningen die te koop staan zijn 'warme broodjes'. Goed en eerlijk advies is onmisbaar." De Blaricumse is daarom ook zo blij als zij haar opdrachtgevers ziet stralen bij de overdracht. "Al rolt er soms ook een traan, want zij gaan tijdens het verhuistraject vaak door een roerige fase: huwelijk, scheiding, overlijden, geboorte, ontslag. Het is vooral de emotie die mijn werk zo mooi maakt!"

Voor informatie: telefoon 035-6565773.

Meer berichten