[advertorial]Eemnessers Wendy en Bjorn Jansen runnen cafetaria Bij Jansen in Laren | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Bjorn en Wendy Jansen voor hun cafetaria Bij Jansen.
Bjorn en Wendy Jansen voor hun cafetaria Bij Jansen. (Foto: Bob Awick)
advertorial

Eemnessers Wendy en Bjorn Jansen runnen cafetaria Bij Jansen in Laren

  Bedrijven

LAREN - "We bestaan vijf jaar en dat vieren we onder meer met een nieuwe naam: cafetaria Bij Jansen", zeggen Wendy en Bjorn Jansen uit Eemnes. De afgelopen jaren stond hun bedrijf bekend onder de naam Foodmaster. Beiden zijn nu reuze trots dat hun snackbar gelinkt is aan hun achternaam. "Als mijn vader nog had geleefd, zou hij supertrots op mij zijn geweest", zegt Bjorn Jansen (43).

De Eemnesser zit zijn hele leven al in de friet. Hij werkte bij snackbar Henk in Bussum, bij Petershof in Baarn en tien jaar lang bij BEO in Laren. Bij die laatste snackbar werkte hij samen met de vader van zijn echtgenote Wendy Jansen-de Booij en via hem hebben ze elkaar negentien jaar geleden leren kennen. Bjorn: "Mijn wens was altijd een eigen zaak, maar na de komst van onze tweeling - nu 14 jaar - werd dat plan even opzij geschoven. Toen we echter vijf jaar terug de kans kregen Foodmaster aan het Zevenend over te nemen, twijfelden we niet en hebben we de stoute schoenen aangetrokken. En met succes!", lacht de ondernemer trots. Wendy heeft ook veel ervaring in de horeca, neemt de boekhouding voor haar rekening en springt daar bij waar nodig. Het team is ondertussen behoorlijk gegroeid. Zo zijn Marcel en Linda van vaste waarde voor Bij Jansen, net als een stel jongeren dat zorgdraagt voor de bezorging van de bestellingen.
Wie nu cafetaria Bij Jansen binnenstapt, herkent het niet meer. "De zaak is helemaal vernieuwd", zegt Wendy. Voor het personeel is het fantastisch werken aan de compleet nieuwe bakwand. "De oude was echt te klein en aan vervanging toe." Aan de kwaliteit is overigens niets veranderd; die was altijd al opperbest. Wat goed loopt is de berenhap met de ballen gehakt van de firma Zeldenrijk. Bjorn: "Die wordt speciaal voor ons gemaakt en de tartaar halen we bij Chateaubriand in Hilversum. We gaan voor kwaliteit!" Ook de varkens- en kipsaté, de Raspatat, het broodje döner (kalfs- en kippenvlees), de kapsalon (met shoarma-, kip- of kalfsvlees) en de Turkse pizza's gaan als warme broodjes over de toonbank. "We verkopen ook vegetarische producten en breiden dat assortiment binnenkort uit." Wie besluit te snacken in het cafetaria krijgt alles geserveerd op bordjes. "We houden rekening met het milieu en gebruiken ook gerecycled papier", vertelt Wendy.
Openingsactie: van 1 t/m 7 februari kost een portie patat 50 cent (actie alleen geldig bij afhalen). Vaste actie: op woensdag gezinsdeal (zak patat plus 4 snacks 11,25 euro) en gezinszak patat 6 euro.

Cafetaria Bij Jansen is - behalve op maandag - open van 12.00 tot 21.00 uur. Bij Jansen kan ook het bittergarnituur voor de vrijdagmiddagborrel of de (bedrijfs)lunches en/of catering verzorgen. Bel met 035-5311686 en vraag naar de mogelijkheden.

 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>