Afbeelding
Foto: Bob Awick

Onafhankelijke plattelandscoaches in Eemnes

Bedrijven

EEMNES - De provincie Utrecht ondersteunt agrarische ondernemers en erfeigenaren met een onafhankelijke coach. In Eemnes bijvoorbeeld zijn plattelandscoaches al actief en hebben zij een aantal ondernemers kunnen begeleiden.

De coach is er voor begeleiding bij allerlei vragen, zoals vragen over de toekomst. Maar denk ook aan bedrijfsontwikkeling en het verbreden van het verdienmodel of persoonlijke vraagstukken.

Er zijn nu in de provincie ruim 200 agrarische ondernemers en erfeigenaren begeleid door een plattelandscoach. Eemnes staat op de zesde plaats qua aantal deelnemers binnen de provincie.

Helpen
Wilma de Boer-Leijsma: “Wij vinden het belangrijk om het project plattelandscoaches te ondersteunen en te faciliteren, omdat het onze agrarische ondernemers helpt bij het maken van keuzes die bij hen passen.”

“De vraag van de ondernemers staat centraal. Er is in 2022 nog ruimte in het aanbod van de plattelandscoaches, dus maak hier vooral gebruik van.”

Tevreden
Veel ondernemers zijn tevreden met de ondersteuning. Vooral omdat in dit project niet over hen wordt gepraat maar mét hen.

Ruim 70% van de deelnemers geeft als belangrijkste reden voor de aanmelding het thema ‘economisch rendabele landbouw’. Ook bedrijfsovername of overdracht en natuurinclusieve landbouw worden genoemd.

Aanmelden
Aanmelden kan via LaMi.nl/plattelandscoaches. Vragen of telefonisch aanmelden? Bel dan met het Agroloket 088 – 888 66 33.

Uit de krant