“De rijbaan is smal en men kan elkaar niet met hogere snelheid passeren."
“De rijbaan is smal en men kan elkaar niet met hogere snelheid passeren." Foto: Google Maps

Onvrede over veiligheidsschilden Blaricummermeent

Buurt & wijk

BLARICUM - Bewoners van de Zuiderzeedreef in de Blaricummermeent ergeren zich al een tijdje aan de rood-witte veiligheidsschilden op de stoep voor hun woningen. De gemeente meldt momenteel de mogelijkheden voor een definitieve oplossing van de situatie te onderzoeken.

“De rijbaan is smal en men kan elkaar niet met hogere snelheid passeren”, legt een woordvoerder van de gemeente uit. “Een aantal aanwonenden heeft bij de gemeente aangegeven dat door de smalle rijbaan het verkeer regelmatig moet uitwijken op het trottoir. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden. Het trottoir is niet bedoeld om met je auto op te rijden. Daarom heeft de gemeente de schildjes tijdelijk neergezet.”

Te lang

Hoewel de gemeente aangeeft dat ze op zoek is naar een oplossing, vinden de aanwonenden dat het te lang duurt. “We wonen in een miljoenenwijk, maar rijden de wijk in met wanstaltig oude, vieze en zeer ontsierende ‘veiligheidspalen’. Wanneer komt daar eens beweging in?”, aldus Yvonne, een van de aanwonenden. “Als de gemeente de veiligheid echt belangrijk zou vinden, had er naar mijn mening allang een oplossing gevonden moeten zijn.”

Uit de krant