Afbeelding
Foto: Google Maps

Ontwerpproces voor nieuwe Coeswaerde in gang gezet

Buurt & wijk

LAREN - Nu de gemeenteraad heeft ingestemd met een natuurlijke vijver op de Brink als waterberging, kan het team van Laren Regenklaar verder met het ontwerp ervan. “Voordat het echte tekenwerk kan starten, doen we eerst nog aanvullend huiswerk”, schrijft het team in haar nieuwsbrief. 

In april vroeg Laren Regenklaar aan de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit BEL om een pre-advies over het plan voor een natuurlijke vijver te geven. De ‘welstandscommissie’ concludeerde: de vernieuwing van de Coeswarde mag het dorpsgezicht van de Brink niet aantasten.

Uitgangspunten

“We lieten daarom archeologisch bureauonderzoek uitvoeren in combinatie met enkele boringen op de Brink”, schrijft het team. “De opbouw en kwaliteit van de bodem en eventuele hergebruiksmogelijkheden van de grond zijn op ons verzoek onderzocht, we hebben aanvullend ecologisch advies gevraagd en we hebben gesproken met het comité 4 en 5 mei over het monument op de Brink.”

“Ook spreken we nog met de initiatiefnemers van het beeld van Jan Hamdorff, zodat dit beeld een passende plek krijgt in de nieuwe situatie. En tot slot spreken we met onze collega’s binnen de gemeente die verantwoordelijk zijn voor het groen en voor beheer en onderhoud. Zij geven ons een aantal uitgangspunten mee. Zo komt er een ontwerp waarbij beheer en onderhoud in de toekomst goed mogelijk is, mogelijk deels door een groep vrijwilligers.”

Stap verder

Met al deze ingrediënten kan het echte ontwerpwerk van start gaan. “Dit bestaat deels uit ‘technisch’ tekenwerk door een ingenieursbureau en deels uit het vormen van een nieuw beeld van de Coeswaerde, en de directe omgeving in de vorm van schetsen en 3D tekeningen.” 

In de loop van juni verwacht Laren Regenklaar hierin weer een stap verder zijn. “Daarna spreken we opnieuw met een aantal betrokkenen om het ontwerp te toetsen. In september presenteren we het plan aan de raadscommissie R&I. We streven ernaar dat het definitieve ontwerp eind september klaar is.”

Meer informatie leest u op larenregenklaar.nl.

Uit de krant