De nieuwbouw van het Rosa Spier Huis loopt voorspoedig.
De nieuwbouw van het Rosa Spier Huis loopt voorspoedig. (Foto: RSH)

De nieuwbouw van Rosa Spier Huis verloopt goed

  Cultureel

LAREN - Nieuwe bewoners van het Rosa Spier Huis kunnen begin november al hun intrek nemen in het nieuwe huis aan de Hector Treublaan. Dat meldt directeur/bestuurder Karin Annaert. De huidige bewoners van het kunstenaarshuis verhuizen tussen half november en half december naar hun nieuwe onderkomen.

De bouw van het nieuwe Rosa Spier Huis loopt geheel op schema en biedt straks ruimte aan bijna twee keer zoveel bewoners als het huidige complex. De formele opening vindt plaats in maart/april 2020.

De verhuur van de appartementen is gestart. De huidige bewoners van het Rosa Spier Huis hebben hun keuze kenbaar kunnen maken. Ook zijn de gesprekken met aspirant-bewoners gestart. Er zijn nog enkele appartementen vrij.

Daarnaast is de inschrijving voor nieuwe bewoners is geopend. "Er is veel belangstelling", aldus Annaert. Om in het Rosa Spier Huis te kunnen wonen, moeten aspirant-bewoners een aantoonbare professionele loopbaan in de kunst of (bij voorkeur aan kunst verwante) wetenschap hebben opgebouwd. Dit wordt getoetst door een toelatingscommissie.

Het nieuwe Rosa Spier Huis beschikt straks over 92 zelfstandige appartementen, variërend in grootte van 52 tot circa 100 m² en met zorg op afroep. De huurprijzen (inclusief servicekosten) liggen tussen de 1000 en 2000 euro per maand. Aanvullend kan een eigen atelier of studio gehuurd worden. Ook zijn er 45 appartementen voor bewoners die intensievere zorg nodig hebben.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten