'Broodje hamburger' van Clare Varwick.
'Broodje hamburger' van Clare Varwick. (Foto: Picasa)

Magische toverbal van kunstuitingen in gemeentehuis van Eemnes

  Cultureel

EEMNES - Ruim twintig kunstenaars van de Stichting Kunst in Laren tonen tot en met 21 mei onder de intrigerende titel 'Wie is er bang voor kunst?' bij BEL-Art een spannende mix van hedendaagse en toegankelijke kunstwerken. Een magische toverbal van kunstuitingen - van realistisch tot abstract - en dat uitgewerkt in allerlei kunstdisciplines.

De kunstenaars zijn allen aangesloten bij de Stichting Kunst in Laren (SKIL). Deze organisatie zet zich op vele gebieden belangeloos in voor de aangesloten vrienden. Er worden groepsexposities binnen en buiten Laren georganiseerd, zoals de drukbezochte expositie 'Wie is Bang voor Blauw' bij Zonnestraal in Hilversum, de 'MixArt'-exposities in de Johanneskerk in Laren en recent de deelname aan het 'Kunst en Poëzie aan de Brink'-festival.

Ook worden er thema-exposities georganiseerd, zoals de voor september geplande tentoonstelling 'Laren' in het Brinkhuis. Ook is de SKIL altijd op zoek naar galeries of evenementen waar de vrienden als groep of individueel kunnen exposeren. Bijvoorbeeld bij Galerie Henk Gijselman in Laren worden drie tot vier keer per jaar exposities georganiseerd voor SKIL-leden.

Benieuwd naar wat de kunstenaars heeft geïnspireerd bij het maken van de tentoongestelde werken? Kom dan op de woensdagochtenden naar de meet and greet waar veel deelnemende kunstenaars van 10.00 tot 12.00 uur aanwezig zullen zijn.

Meer berichten