'Windkracht 15' uit een particuliere collectie is een van de beelden van Pépé Grégoire die in de beeldentuin te zien is.
'Windkracht 15' uit een particuliere collectie is een van de beelden van Pépé Grégoire die in de beeldentuin te zien is. (Foto's: Singer Laren)

Overzichtstentoonstelling Pépé Grégoire in beeldentuin Singer

  Cultureel

LAREN - Singer Laren ging vandaag om 12.00 uur open met de beeldententoonstelling 'Profiel Europa' van Pépé Grégoire in de beeldentuin en Orangerie.

Pépé is de winnaar van de Singer Prijs 2020. In de tentoonstelling zijn maar liefst 50 beelden van de Larense kunstenaar te zien. 'Profiel Europa' is te zien tot en met 29 november 2020.

Profiel Europa

“Ik zag mijn blauwe profiel staan en dacht 'dit is het profiel van Europa ten voeten uit': de heel verschillende zintuigen die met één profiel aaneengeregen zijn en in hun ’verschillend’ zijn juist hun grote kracht vinden”, zegt Pépé Grégoire over zijn tentoonstelling.

De Larense beeldhouwer neemt een eigen plaats in binnen de Nederlandse kunstwereld. In zijn beelden speelt hij met tegenstellingen als glad-ruw en hard-zacht. Geïnspireerd door archeologische vondsten van mensfiguren vult hij de ontbrekende armen, benen en het menselijk profiel in.

Kunstprijzen
Grégoire abstraheert daarbij tot de essentie zichtbaar wordt. Hij ontving al diverse kunstprijzen en maakt monumentale werken voor de openbare ruimte in binnen-en buitenland. Daarnaast maakte hij in opdracht portretten, zoals dat van Koningin Beatrix.

De tentoonstelling en beeldentuin zijn kosteloos te bezoeken. Het museum zelf gaat pas op 30 juni open. Daar wordt nog druk gerenoveerd.

Het beeld 'Profiel Europa' (particuliere collectie) waarnaar de tentoonstelling is genoemd.

Meer berichten