Een klein deel van de tentoonstelling in het voormalig pand van de Rabobank.
Een klein deel van de tentoonstelling in het voormalig pand van de Rabobank. (Foto: Stichting Beheer Kunstcollecties Blaricum en Laren)

Wij hangen nu te kijk! nu elke vrijdagmiddag te bezoeken

  Cultureel

LAREN/BLARICUM - De BKR-werken van de gemeente Laren en Blaricum van diverse kunstenaars hangen nu te kijk in het voormalig Rabobankgebouw aan de Burgemeester van Nispen van Sevenaerstraat 5 in Laren.

De tentoonstelling werd 19 juni in kleine kring geopend en was alleen op afspraak te bewonderen. Vanwege de versoepeling van de coronamaatregelen kan deze tentoonstelling nu elke vrijdag van 16.00 tot 18.00 geopend zijn.

Kelders
In het pand op de eerste verdieping zijn zo’n honderd werken te zien die zelden de kelders uitkwamen. Door een initiatief van de Stichting Beheer Kunstcollecties Blaricum en Laren zijn de werken nu te zien.

Het zijn bijzondere, moderne werken van kunstenaars die in Laren hebben gewoond in de jaren 60-80 van de vorige eeuw. De beginnend kunstenaars maakten gebruik van de Beeldende Kunstenaars Regeling, die de mogelijkheid bood een inkomen te verdienen, met als tegenprestatie het werk.

Meer berichten