<p>Bas van Waard en Gerard Wortel treden gratis op in het Brinkhuis.</p>

Bas van Waard en Gerard Wortel treden gratis op in het Brinkhuis.

(Foto: Lonneke Boots)

Koffie-optreden Gerard Wortel en cellist Bas van Waard

  Cultureel

 LAREN - Ex-dorpsdichter/liedjeszanger Gerard Wortel en cellist Bas van Waard geven zaterdag 22 augustus om 11.00 uur een gratis Coronavrij koffieoptreden in het Brinkhuis.

De heren geven het gratis optreden om die redenen, die te maken hebben met de lockdown van de afgelopen maanden
“De cultuur en haar bezoekers hebben het lange tijd moeten ontgelden en verdienen daarvoor eindelijk
 weer eens een optreden, de artiesten hebben lange tijd niet kunnen optreden en zijn daar, artistiek gezien, nu gretig aan toe en het Brinkhuis heeft tal van inkomsten moet missen”, aldus Gerard.

Win-winsituatie
“Een win-winsituatie voor iedereen. Bij mooi weer vindt het optreden plaats in de Kloostertuin van Het Brinkhuis, bij regenachtig weer in de foyer.”

De teksten van Gerard Wortel verhouden zich tussen scherts en gevoeligheid, tussen lichtzinnigheid en diepte, tussen lichte spot en hartstochtelijk mededogen en tussen absurditeit en aandoenlijke ingetogenheid. Hij wordt muzikaal ondersteund door de partituurloze cellist Bas van Waard.

Verkeerde been
In zijn voorstelling zet Gerard het publiek graag op het verkeerde been en zoals het een wortel betaamt gaat hij ook nog de diepte in. En dat met teksten die er toe doen, met een grote taaldichtheid en een zodanige snelheid dat er voor de gemiddelde luisteraar bijna geen ruimte overblijft voor enige ontlading.

De entree is gratis, echter afhankelijk van hoe de bezoeker het optreden heeft ervaren kan deze zijn vrijwillige donatie kwijt in de rondgaande pet. De opbrengst is in zijn geheel voor de artiesten. Gezien het beperkte aantal plaatsen, omwille van de 1,5 meter maatregel, is reserveren verplicht via: info@hartvanlaren.nl of 035 7513991.

Meer berichten