De Gooise Academie verzorgt diverse cursussen.
De Gooise Academie verzorgt diverse cursussen. Foto: Gooise Academie

Gooise Academie Laren kijkt uit naar nieuw cursusseizoen

Cultureel

LAREN - In september start het nieuwe cursusseizoen aan de Gooise Academie voor beeldende kunsten in Laren. “Wij hopen een beter jaar tegemoet te gaan”, aldus de Academie.

De Gooise Academie heeft net als andere culturele instellingen ernstig geleden onder de coronacrisis. Inmiddels kan de Academie weer diverse cursussen aanbieden. “Er zijn cursussen boetseren, beeldhouwen, tekenen, schilderen en digitale kunst”, meldt de school. “Daarnaast zijn er regelmatig korte cursussen en inspirerende workshops.” De lessen kunnen in de ochtend, middag of avond gevolgd worden. 

De ateliers van de Gooise Academie liggen achter de Sint Jansbasiliek aan de Brink. Er zijn schildersezels en hakblokken aanwezig, zodat de cursisten er met alle gemak kunnen werken. “Aangevuld met een muziekje bij de les is de sfeer optimaal om de vrije tijd te besteden”, vertelt de school. 

Toch zal het cursusseizoen anders starten dan gewoonlijk. Na acht jaar heeft Dorrus Ligteringe, voormalig bestuurslid, afscheid genomen van de school. “Dorrus kende alle cursisten bij naam en was dé vraagbaak bij uitstek met een altijd optimistisch humeur”, vertelt de Academie. “De Academie zal haar erg missen en heeft haar bedankt voor haar jarenlange inzet.” Dorrus Ligteringe geeft het stokje door aan Petra Smeenk en Jantien Salomons.

Online inschrijven voor alle creatieve cursussen aan de Gooische Academie kan op www.gooiseacademie.nl

Uit de krant