Afbeelding

Samenwerkende musea in Gooi & Vecht lanceren collecties online

Cultureel

REGIO - Na het Erfgoedfestival Gooi & Vecht van afgelopen zomer lanceren de samenwerkende musea in Gooi & Vecht weer een nieuw product: een collectieportal. Hoogtepunten van de museale collecties zijn nu te bekijken op een gezamenlijke collectiewebsite: gooisemuseumschatten.nl. 

De musea in Gooi & Vecht beheren prachtige collecties. Een deel daarvan is te zien bij tentoonstellingen en tijdelijke exposities. De rest van de werken is veilig opgeborgen in depots. De museumschatten worden bewaard voor toekomstige generaties of tentoonstellingen op een later moment. Op de collectiewebsite is het mogelijk om een deel van deze museumcollecties te bekijken die niet altijd te zien zijn in het museum.

Momenteel staan er ruim tweeduizend bijzondere objecten uit de collecties van Kasteel-Museum Sypesteyn, Het Nederlands Vestingmuseum, Comenius Museum, Huizer Museum, Rijksmuseum Muiderslot, Museum Weesp, Museum Hilversum, Collectie Hilversum en Singer Laren in het collectieportal Gooi & Vecht. Uiteenlopend van schilderijen, foto’s en serviezen tot verdedigingswerken en wapens.

Het portal wordt doorlopend aangevuld. Telkens verschijnen nieuwe stukken en foto’s vanuit Collectie Nederland. Het is daardoor een website die groeit en in ontwikkeling is. Speciaal voor het collectieportal is een podcastserie ontwikkeld. In de podcast ‘Gooise Museumschatten’ vertellen museumexperts uit de deelnemende musea de verhalen achter de museumstukken. Elke twee weken verschijnt een nieuwe aflevering. Deze zijn te volgen op de website gooisemuseumschatten.nl of door te kijken in podcastsapps onder Gooise Museumschatten.

De collectiewebsite is een co-productie van de samenwerkende musea en Visit Gooi & Vecht en is onderdeel van een meerjarige strategie om zoveel mogelijk mensen te informeren over het bijzondere erfgoed in de regio. De collectiewebsite is daarom onderdeel van de website visitgooivecht.nl

Afbeelding
Welness-chair voor bewoners Amaris Zorg 14 aug, 12:08
Afbeelding
Werkzaamheden Hilversumseweg Buurt / wijk 13 aug, 14:59
Afbeelding
Zevende editie Pulling Eemnes komt eraan Buurt / wijk 13 aug, 09:18
Afbeelding
Kermis Blaricum gaat dit jaar wel door Buurt / wijk 12 aug, 17:03
Afbeelding
Nazomerfeest en vrijwilligers Laren in het zonnetje gezet Algemeen 12 aug, 12:18
Afbeelding
Op kraamvisite Bol an 11 aug, 16:06
Afbeelding
Vrouw uit Eemnes botst tegen boom en belandt in het water 112 11 aug, 10:00

Uit de krant