Iris & Friends treden op.
Iris & Friends treden op.

Blaercom Jazz Café: ‘Ondanks beperkingen gaan we toch een concert regelen’

Cultureel

BLARICUM - Blaercom Jazz Café pakt op 6 februari de draad weer op. Op 7 november was het laatste jazzconcert voordat alles stilviel.

Totdat Mark Rutte en minister Ernst Kuipers vorige week versoepelingen weer toestonden, al is het wel met anderhalve meter tussenruimte tussen de bezoekers.

Iris & Friends
De band Iris & Friends, die de afgelopen maanden al twee keer moest worden afgezegd komt nu eindelijk aan de beurt.

Iris & Friends bestaat uit zangeres Iris, pianist Nick van den Bos, trompettist Bas Toscani, drummer Pim Toscani en bassist Rob Veenhuizen.

Puzzelen
Paul Molenkamp, hoofdbeheerder van Blaercom Jazz Café, heeft zitten puzzelen hoeveel personen er dan in de grote bovenzaal van De Blaercom passen.

Er van uitgaande van eerdere ervaringen dat het publiek het meest uit stellen bestaat, voor wie de anderhalve meter niet geldt, denkt Paul Molenkamp dat er dan wel 50 personen volgens de regels naar binnen mogen. Wel is een QR-code tonen verplicht.

Bekende gastvrijheid
De Blaercom houdt er niet veel aan over, maar Paul Molenkamp vindt het belangrijker dat weer iets van de bekende gastvrijheid van het dorpshuis in ere wordt hersteld.

Programmeur Nol van Bennekom is blij dat er weer muziek gemaakt kan worden in De Blaercom.

Reserveren
“Het jazzcafé trekt doorgaans veel bezoekers, meer dan er nu in mogen. Het is daarom noodzakelijk dat van tevoren wordt gereserveerd.”

“Hierbij moet aangeven worden of men als stel komt, alleen of met een of meer kennissen. Alleen met die wetenschap kunnen de beheerders van De Blaercom tevoren op den juiste manier placeren.”

Entreeprijs is zoals vanouds €10,—, inclusief bittergarnituur. Reserveren kan per telefoon 035-5314383 of via de mail info@blaercom.nl. Het concert begint zondag 6 februari om 15.00 uur en duurt tot 18.00 uur.

Uit de krant