Trijntje Oosterhuis.
Trijntje Oosterhuis. Foto: aangeleverd

Trijntje Oosterhuis hoofdact Papageno Zomerconcert

Cultureel

LAREN - Het jaarlijkse Papageno Zomerconcert vindt na twee jaar stilte weer plaats op 1 juli op het eiland nabij Rust Wat.

Het Papageno Zomerconcert is sinds enkele jaren een cross-over van hedendaagse muziek en klassieke muziek. Ook dit jaar gaat de gehele opbrengst van het concert naar het goede doel.

Trijntje Oosterhuis
Tijdens deze editie van het Zomerconcert gaat er waarschijnlijk ook flink gedanst worden, want niemand minder dan soul -en jazzzangeres Trijntje Oosterhuis is dé hoofdact van het Papageno Zomerconcert.

Trijntje is een veelzijdig artiest. Zo scoorde ze solo grote hits, maar werkte zij ook samen met grote artiesten zoals Lionel Richie en Burt Bacharach. Van 2012 tot 2017 maakte ze deel uit van de gelegenheidsformatie Lady’s of Soul.

Tevens is ze lange tijd jurylid geweest in The Voice of Holland en It takes 2. Sinds 2018 is Trijntje een geheel nieuwe weg ingeslagen door het uitbrengen van meerdere Nederlandstalige albums.

Klassiek programma
Tijdens het concert wordt Trijntje begeleid door haar eigen ritmesectie en speelt ze samen met het Naardens Kamerorkest (NAKO). Dit orkest zal ook apart te beluisteren zijn met zowel klassieke als meer eigentijdse muziekstukken.

Het Naardens Kamerorkest staat sinds 2005 onder leiding van dirigent Jeppe Moulijn. Hij is verantwoordelijk voor de arrangementen waarmee het klassieke orkest Trijntje Oosterhuis gaat begeleiden.

Goede Doel
De opbrengst van het concert gaat volledig naar Stichting Papageno Huis Laren. Opgericht in 2015 door Jaap en Aaltje van Zweden.

Het Papageno Huis zet zich in voor jongeren met autisme door middel van wonen en dagbesteding. Zij worden hier in een veilige omgeving begeleid om hun talenten te ontwikkelen en persoonlijk te groeien.

Door de buitenwereld naar binnen te brengen via bijvoorbeeld muziek of het Papageno Restaurant worden de jongeren begeleid om zo zelfstandig als mogelijk hun leven in te richten en te leiden.

Kaartverkoop
Vanaf 1 mei zijn kaarten te koop voor 32,50 euro per stuk. Het staat de koper vrij om een donatie te doen aan het goede doel. Kaarten zijn te koop via zomerconcert.nl en bij de Larense boekhandel.

Uit de krant