PET-evenement workshop
PET-evenement workshop

Gooise leerlingen ontdekken de wereld van techniek tijdens het PET-evenement

Cultureel

LAREN - Het Promotie Evenement Techniek (PET) vindt op 3, 4 en 5 oktober 2022 plaats op College de Brink. Maar liefst bijna 650 basisschoolleerlingen van groep 8 uit heel het Gooi nemen hieraan deel.

Op het gebied van techniek zijn grote personeelstekorten door het stoffige imago dat om het vakgebied hangt. Daarom moeten kinderen al vanaf het basisonderwijs op een leuke manier in contact worden gebracht met techniek, Sterk Techniekonderwijs het Gooi en Beleef je Beroep willen het leren en werken in de techniek aantrekkelijker maken.

Zeven werelden van techniek
Tijdens het PET-evenement volgen de leerlingen een dagdeel allerlei workshops, georganiseerd door bedrijven en organisaties. Zo gaan ze op ontdekkingsreis in de zeven werelden van techniek: zeven afgebakende domeinen waarin Jet-Net & TechNet de technieksector heeft opgedeeld om de leerlingen een beeld te geven van de baan- en opleidingsmogelijkheden. Deze werelden bieden een aantrekkelijk en realistisch beeld van leren, waarbij rekening is gehouden met de verschillende drijfveren, talenten en interesses van kinderen.

Samenwerkingen
Het PET is een initiatief van STO het Gooi en wordt uitgevoerd door Maak het met Techniek en Beleef je Beroep en wordt ondersteund door Jet-Net & TechNet. De workshops worden verzorgd door: Abbott in Weesp, Thales Nederland in Huizen, Gooi’s Bouwbedrijf in Naarden, Fablab - Bibliotheek in Hilversum, Maritiem College in IJmuiden, Dura Vermeer in Utrecht en Slotracing Unlimited in Bennebroek.

Uit de krant