Wethouder Stam liep eerder een route met Irmy Vos. Hij droeg hierbij een simulatiebril.
Wethouder Stam liep eerder een route met Irmy Vos. Hij droeg hierbij een simulatiebril. (Foto: PR)

Toegankelijkheidsteam Laren best tevreden met resultaten

  Mensen

LAREN - Het Toegankelijkheid Team Laren (TTL) bestaat deze maand precies een jaar. Een terugblik met Irmy Vos. Zij nam het initatief tot dit team.

We kunnen geen ijzer met handen breken", zegt Irmy Vos uit Laren. Maar tevreden zijn zij en haar teamleden best wel. "Het toegankelijkheidsteam verspreidt zich als een olievlek door Laren en we worden serieus genomen", lacht de Larense. Het afgelopen jaar kwamen er dik honderd meldingen binnen en dit aantal neemt de laatste tijd af. Dat vindt Vos een gunstig teken.

Doel is om samen met de gemeente Laren het dorp toegankelijker te maken en de bewustwording bij de inwoners te vergroten. Het team bestaat uit zeven personen, de één heeft een beperking, de ander niet. De teamleden signaleren, trekken eropuit en flyeren. Op de nieuwste flyer, die binnenkort verschijnt, staat: 'Houd de stoep vrij, dan is de voetganger ook blij!' Wie zijn/haar auto verkeerd parkeert of de container midden op de stoep zet, kan deze kreet onder ogen krijgen.

Positief
Het Toegankelijkheid Team Laren (TTL) wil de mensen positief benaderen. "Aan klikken doen we niet en we zijn er ook niet om winkeliertjes te pesten, maar wij vragen hen wel mee te denken en rekening te houden met voetgangers", legt Vos nogmaals uit.
Heikele punten zijn nog altijd de uitstallingen bij bloemenwinkels en horecagelegenheden, maar ook de kippengrill op de stoep bij de slager op de Nieuweweg en de spullen bij de exclusieve tuinmeubelenwinkel aan de Naarderstraat. Wat Vos betreft mag het uitstallingenbeleid er snel komen, zodat de stoep voor iedereen veilig is.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten