Dick en Elena vertrekken naar Spanje.
Dick en Elena vertrekken naar Spanje. (Foto: Bob Awick)

Bloemenstal aan Brink verdwijnt volgende maand

  Mensen

LAREN - De bloemenkraam van Dick en Elena Beusekamp voor de basiliek gaat na ruim dertig jaar weg. Zaterdag 8 juni is de laatste verkoopdag.

Dick Beusekamp staat al 32 jaar met zijn bloemenstal op de Brink. De laatste jaren met zijn echtgenote Elena (53). Hij is nu zeventig jaar en vindt het mooi geweest. Met pijn in zijn hart en kleine knoop in zijn maag zegt hij Laren adieu. "De klanten zijn altijd top geweest", zegt de Amsterdammer.

Beusekamp had in de jaren 80 een bloemenkraam in Amsterdam-Osdorp. Via een tip van een vriend ging hij in Laren kijken. Daar schreef hij zich in voor een standplaats. "Ik stond nummer twee op de lijst", herinnert de bloemenman zich. Toch viel hij met zijn neus in de boter. "De nummer één haakte af."
Hij begon met zes dagen, maar heeft het aantal dagen in de loop der tijd teruggebracht naar drie. De laatste jaren is hij trouw op donderdag, vrijdag en zaterdag in het hart van Laren te vinden. Op dinsdag, woensdag en donderdag doet hij de inkopen. "Ik sta om 04.00 uur op zodat ik om 06.00 uur op de veiling ben. Elke dag koop ik vers in." De Amsterdammer staat bekend om zijn aparte bloemen, die de laatste jaren ("toen het een hype werd") ook los verkocht worden. Voor die tijd maakte hij altijd boeketten.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten