Antikraakbewoner Pim in zijn knusse onderkomen.
Antikraakbewoner Pim in zijn knusse onderkomen. (Foto: Bob Awick)

Vwo-student Pim Stikkelorum woont antikraak in oude basisschool Merlijn

  Mensen

EEMNES - Pim Stikkelorum (18) woont antikraak in de oude Merlijn-basisschool aan de Aartseveen 96. Hij is de hoofdbewoner, maar heeft ondertussen al twee huisgenoten.

Stikkelorum is een geboren Huizer, maar hij is sinds eind januari van dit jaar burger van Eemnes. De oude gymzaal van basisschool Merlijn is zijn domein. Hij heeft de 90 m² grote ruimte compleet naar zijn smaak ingericht. "Binnen drie dagen woonde ik hier", lacht Stikkelorum.

Een paar kinderhandjes op de muur, het podium in de hal, een verdwaald krijtbord en wat flarden van onderwijs wijzen hem erop dat hij woont in een voormalig schoolgebouw waar veel van zijn vrienden hebben leren lezen en schrijven. De schoolbel is het zwijgen opgelegd.
"In eerste instantie dacht ik dat antikraak wonen niks voor mij zou zijn, maar ik schreef me op donderdagochtend toch in en op zaterdag was ik verhuisd. Al mijn bezittingen - wat kleding en prullaria - pasten in één auto. Het bed kreeg ik van mijn ouders, een kast via een collega van mijn vader, de eetkamertafel komt van de kringloop, de koelkast van Marktplaats en de bank en bijzettafel van mijn musicalgroep", somt hij op. Hij heeft de hoge zaal middels kasten opgedeeld in 'kamers' om wat privacy en knusheid te creëren. "Ik voel me hier thuis, al moest ik in het begin vooral wennen aan het alleen-zijn." Daarom heeft hij Bobo, een konijn.
 

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten