<p>Anwar bij een ambulance die het mogelijk maakt medische hulp te verlenen aan de vluchtelingen.</p>

Anwar bij een ambulance die het mogelijk maakt medische hulp te verlenen aan de vluchtelingen.

Larense Anna organiseert online veiling voor vluchtelingenkamp Bangladesh

  Mensen

LAREN - Evenementenbureau Lelie Events organiseert 1 november via Microsoft Teams de online veiling Auction4Action. Het evenementenbureau bestaat uit acht communicatiestudenten van de Hogeschool Leiden, waaronder de Larense Anna van Middelkoop. Auction4Action bestaat uit een veiling, gastspreker en pubquiz. De organisatie wil hiermee geld inzamelen om een ambulance te realiseren voor het Rohingya vluchtelingenkamp in Bangladesh.

Het Rohingya vluchtelingenkamp in Bangladesh werd in 2018 uitgeroepen tot het grootste vluchtelingenkamp ter wereld met ruim 800.000 vluchtelingen. De Rohingya werden vanuit Myanmar verdreven vanwege religieuze en etnische redenen.

Het vluchtelingenkamp bestaat uit 34 kleinere kampen. Pionier Anwar kan via de ambulance medische hulp voor zieke en gewonde mensen in één van deze kampen mogelijk maken.

Lokale pioniers
De ambulance die Anwar nu tot zijn beschikking heeft, is afkomstig van de non-profit organisatie MIVA. Dit is een stichting die al 85 jaar lokale pioniers ondersteunt met onmisbare vervoers- en communicatiemiddelen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

In samenwerking met MIVA organiseren de acht studenten van Lelie Events de inzamelingsactie Auction4Action om de bekostiging van een tweede ambulance voor Anwar te ondersteunen. Alle opbrengsten van de inzamelingsactie gaan dus naar de ambulance die 15.000 euro kost.

Auction4Action
De studenten willen via het online evenement de doelgroep van 50+ aansporen tot het nemen van actie ten aanzien van de gezondheid van de Rohingya. Het evenement duurt van 15.00 uur tot 17.00 uur en kan vanuit huis bijgewoond worden via Microsoft Teams.

Auction4Action ontvangt Yoones Bemani Naeini die vertelt over zijn eigen ervaringen in een vluchtelingenkamp. De veilingitems worden gesponsord door onder andere het Eden Hotel Amsterdam, Museum Voorlinden en Atelier Werfklei. Kaarten voor Auction4Action zijn te koop via de Facebookpagina van Lelie Events.

Meer berichten