De vluchtelingen zijn opgevangen in de Witte Bergen.
De vluchtelingen zijn opgevangen in de Witte Bergen. Foto: Bob Awick (archief)

Eerste vluchtelingen uit Oekraïne aangekomen in Eemnes

Mensen

BEL - De eerste groep Oekraïense vluchtelingen aangekomen is gisteren aangekomen in Eemnes. Het gaat om ongeveer 30 personen die worden opgevangen in hotel De Witte Bergen. Op deze locatie kunnen zij in ieder geval de komende weken blijven.

De opvang van vluchtelingen wordt gezamenlijk door de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren geregeld. Ook de vrijwilligers van de burgercomités van de 3 BEL-dorpen zijn hierbij betrokken en bieden waar nodig ondersteuning.

Rust en ruimte
Burgemeester Roland van Benthem van Eemnes: “Laten we er samen voor zorgen dat de vluchtelingen zich bij ons thuis voelen. Geef hen de rust en ruimte om te verwerken wat zij de afgelopen weken hebben meegemaakt. Kom dus niet naar de opvanglocatie, hoe goed bedoeld ook.”

“Vrijwilligers van de burgercomités inventariseren wat nodig is, en staan de vluchtelingen met raad en daad bij. Dit uiteraard in nauwe samenwerking met de gemeenten. Ik heb enorm veel waardering voor de vrijwilligers, en spreek ook mijn dank uit aan hotel De Witte Bergen. Ieders inzet is hartverwarmend.”

Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer en hoeveel vluchtelingen uit Oekraïne er nog meer naar de BEL-gemeenten komen.

Hulp bieden
Wie hulp wil bieden kan contact opnemen met een van de burgercomités:
Burgercomité Blaricum: mail naar burgercomiteblaricum@gmail.com
Steuncomité Eemnes-Oekraïne: www.steuncomite-eemnes.nl of mail naar Oekraïne@steuncomite-eemnes.nl
Burgerinitiatief Laren: mail naar vluchtelingen@laren.nl of kijk op de Facebookpagina LarenOekraine

Uit de krant