Volkstuinen blijven populair | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Het volkstuinencomplex aan de Noordersingel.
Het volkstuinencomplex aan de Noordersingel. (Foto: Bob Awick)

Volkstuinen blijven populair

  Natuur en Milieu

EEMNES - Het is een heerlijke morgen als ik de parkeerplaats bij volkstuinencomplex De Eemakker aan de Noordersingel op rijd.

De zon straalt aan de blauwe hemel. Secretaris Karel Marks (65) vind ik bij De Hut; weliswaar klein, maar wel hét onderkomen van de vereniging. Tuinders van het eerste uur die ook bij het gesprek aan zullen schuiven, scharrelen al in hun tuintjes.

Picknicktafel
Stuk voor stuk nemen ze plaats aan de picknicktafel. "Wie wil er koffie", vraagt Marks, die een volle thermoskan van huis heeft meegenomen. Voor de liefhebber is er ook een plakje cake. Nou, de dag kan slechter beginnen.

De volkstuin is officieel opgericht op 6 april 1979. Volgend jaar viert de club dus een jubileum. De eerste stappen om daar een feestje van te maken, zijn al gezet. Ooit was de belangstelling voor een volkstuintje zo groot dat er een tweede complex (achter het woonwagenkamp) was, maar dat is eind jaren 90 afgestoten.

Voedselbank
Het huidige complex telt in totaal 84 tuinen, meldt Marks. "We hebben twee soorten: 51 hele tuinen van 150 m² en 33 halve tuinen van 75m², waaronder drie tuinen van 50 m². In een van de tuinen wordt voor de voedselbank verbouwd. Tijdens de oogstmaanden wordt minimaal acht keer per jaar vers van het land geleverd."

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>