Bert van den Brink met zijn kleinkinderen.
Bert van den Brink met zijn kleinkinderen. (Foto: Bob Awick)

Theetuin-ooievaarkuiken gemeten en gewogen

  Natuur en Milieu

EEMNES - Er nog maar één kuiken over van de in de Theetuin geboren ooievaarsdrieling. De babyooievaar is ondertussen geringd en gewogen.

Een broertje of zusje is uit het nest gegooid en wat er met het andere kuiken is gebeurd, is nog altijd mysterieus. "Het kan gepakt zijn door een roofvogel; de natuur is keihard", zegt Bert van den Brink van de Theetuin aan de Meentweg. Het overgebleven kuiken is door de ouders vetgemest en weegt maar liefst 3.700 gram. "Een flink exemplaar." Over twee à drie jaar wordt pas het geslacht duidelijk.

STORK
Engbert van Oort heeft het kuiken geringd. Hij is van de Stichting STORK (Stichting Ooievaars Research en Knowhow) en komt al jaren naar Eemnes om de pasgeborene te wegen en te meten. Door de kuikens te ringen worden de ooievaars individueel herkenbaar en kunnen ze gevolgd worden in hun doen en laten. Uiteindelijk levert het inzicht op het leven van ooievaars op.
Het kleintje kon dankzij de inzet van een hoogwerker van Rebel en Schaap van het nest gehaald worden en na afloop weer worden teruggezet.

Meer berichten