Leidingen isoleren is ook duurzaam.
Leidingen isoleren is ook duurzaam. Foto: Duurzaam Bouwloket

Duurzaam cadeau van 70 euro voor huiseigenaren

Natuur en Milieu

BLARICUM/LAREN De gemeenten Blaricum en Laren bieden eigenaren van koopwoningen een waardebon aan van 70 euro om de woning energiezuiniger te maken.

Met de voucher kun je in de webshop van Duurzaam Bouwloket kleine aankopen doen om bijvoorbeeld de leidingen te isoleren, voor led-verlichting of een waterbesparende douchekop. 

Ook kan de waardebon gebruikt worden voor onlinewoningadvies op maat bij Energiecorporatie Hut van Mie en als je al maatregelen hebt genomen voor het verduurzamen van je woning na 1 januari 2020 kun je de voucher gebruiken om subsidie terug te vragen. “Het besparen van energie is goed voor het klimaat én voor de portemonnee”, laten de gemeenten weten.

De voucher wordt mogelijk gemaakt door de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) van de Rijksoverheid. Vanuit de Rijksoverheid komt er ook een nieuwe regeling beschikbaar die bedoeld is voor huurders. Dat is de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW). De gemeenten hebben ook hiervoor een aanvraag ingediend. “De eerste stap is om nu aan de slag te gaan met de koopwoningen.”

Kijk voor alle mogelijkheden voor woningbezitters uit Blaricum en Laren op www.duurzaambouwloket.nl/subsidie-rre-laren of op www.duurzaambouwloket.nl/subsidie-rre-blaricum. Op deze websites kan de vouchercode worden aangevraagd. De actie loopt tot en met 31 maart 2021.

Uit de krant