Niets ten nadele van de huidige stand-in achter de receptie nu, maar De Groene Afslag zoekt toch echt weer iemand met een groen kloppend hart.
Niets ten nadele van de huidige stand-in achter de receptie nu, maar De Groene Afslag zoekt toch echt weer iemand met een groen kloppend hart. Foto: De Groene Afslag

‘We ambiëren het kloppend hart te worden van het nieuwe Buurtschap Crailo’

Natuur en Milieu

LAREN - De Groene Afslag - op de grens Bussum en Laren - heeft grote ambities voor 2022.

“Aan de ene kant stoomt de horecatrein op en willen we het beste restaurant in de wijde omtrek worden dat tovert met groente”, vertelt een woordvoerder. 

Transitie
Aan de andere kant zal De Groene Afslag ook een transitie doormaken van een vergaderlocatie ‘met-van-die-gekke-zaaltjes’ tot een plek waar mensen en bedrijven komen voor kennis en het ontrafelen van duurzame knopen.

“We zullen daarmee een echte circulaire hub gaan worden waar overheid, ondernemers, onderwijs, onderzoek en omwonenden elkaar opzoeken om de economie en de samenleving als geheel toekomstbestendiger te maken.”

Definitieve plek
Als derde grote mijlsteen staat het ‘veroveren’ van een definitieve plek voor De Groene Afslag in een oude militaire school vierhonderd meter verderop centraal.

“We ambiëren het kloppend hart te worden van het nieuwe Buurtschap Crailo. Kortom, we gaan proberen zoals een lelijke rups ‘metamorfoost’ tot een mooie vlinder, het annus horribilis 2021 te laten ontpoppen tot een annus mirabilis.”

“2022 wordt ons jubeljaar. Met natuurlijk mensen over de vloer. Anders wordt het niet haalbaar en vooral niet leuk.”

Uit de krant