PvdA wil debat over woonprioriteiten | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Wilma de Boer-Leijsma, fractievoorzitter PvdA Eemnes.
Wilma de Boer-Leijsma, fractievoorzitter PvdA Eemnes. (Foto: Bob Awick)

PvdA wil debat over woonprioriteiten

  Buurt / wijk

EEMNES - PvdA-fractievoorzitter Wilma de Boer-Leijsma wil met de gemeenteraad in debat over een aangepast beleid ten aanzien van de woningbouw in Eemnes.

Hoewel het onderwerp eind dit jaar aan de orde komt bij de Woonvisie attendeerde ze het college en haar collega-raadsleden daar alvast op bij de behandeling van het collegeprogramma. "Ik wil voorkomen dat we te laat zijn", zegt zij.
De Boer-Leijsma heeft alle reden waarom zij in de gemeenteraad wil discussiëren over prioritering in de woningbouw, openstaan voor nieuwe woonvormen en toewijzingscriteria voor betaalbare koopwoningen. "De laatste fase van de verkoop in de Zuidpolder heeft nul vrije sociale huurwoningen opgeleverd, terwijl er wel mensen uit die woningen zich hadden ingeschreven. Dat is jammer, want we willen immers zo graag meer doorstroming. Daarnaast is er bij elke fase met betaalbare koopwoningen bijna tienmaal zoveel vraag dan aanbod. Dat lijkt mij reden om eens te heroverwegen eerst dat type woningen te bouwen in plaats van grote vrijstaande villa's. We willen wel gemêleerde wijken, dus dat is nog best lastig."
Ook naar de toewijzingscriteria voor de betaalbare koopwoningen wil de PvdA-frontvrouw nog eens heel zorgvuldig kijken met de Eemnesser raad. "Vroeger hadden mensen die een sociale huurwoning achterlieten voorrang, zodat die sneller vrijkwamen voor andere woningzoekenden. Wellicht moeten we dat weer instellen."
Voor de recent gehouden voorlichtingsavond over het Knarrenhof, een innovatief woonconcept voor senioren, was veel belangstelling. "Ik denk dat wij in Eemnes ruimte moeten maken voor dergelijke woonvormen. Deze manier van wonen kent veel voordelen: van het voorkomen van eenzaamheid tot langere zelfstandigheid omdat er meer hulp dichtbij is van andere senioren. Want dat is de afspraak: in een Knarrenhof help je elkaar!"


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>