Foto: Caspar Huurdeman

Identiteit overleden vrouw bekend

  Politie

EEMNES - De identiteit van de, zondag in Eemnes gevonden overleden vrouw, is bekend. "Er is geen sprake van een misdrijf", twittert de politie Utrecht. "De familie is geïnformeerd en wij wensen hen veel sterkte." Meer informatie geeft de politie niet.

Een vaste ligplaatshouder van Jachthaven Kroeze vond zondagmiddag kort na één uur in rivier de Eem het stoffelijk overschot van de vrouw. Zij was deels gekleed in een T-shirt en lag op haar buik tussen twee grote boten in in het water van rivier de Eem, zegt havenmeester Thomas Kroeze.

De booteigenaar belde direct met havenmeester Kroeze, die in Blaricum woont, en lichtte vervolgens de politie in. "De politie was er eerder dan ik", vertelde Thomas Kroeze maandagmiddag.

Sporenonderzoek
Er werd zondag een sporenonderzoek verricht en rond half vier hebben duikers van het politie-arrestatieteam het lichaam geborgen. Ook maandag was het onderzoek nog in volle gang op het terrein van de jachthaven aan de Eemweg.
De politie en Thomas Kroeze hadden begin deze week nog geen idee wie de vrouw was. "Bij de jachthaven wordt niemand vermist", meldde Kroeze toen. Het slachtoffer droeg geen identiteitsbewijs bij zich, zei hij ook. Een politiewoordvoerder zei toen desgevraagd: "Wij onderzoeken de zaak en kunnen zowel over doodsoorzaak als toedracht en identiteit van het slachtoffer nog niets zeggen. Meestal is de doodsoorzaak wel vrij snel bekend, maar in dit geval kost het meer tijd."

Meer berichten