[update] Politieman krijgt klappen na crash in Blaricum | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bob Awick
update

Politieman krijgt klappen na crash in Blaricum

  Politie

BLARICUM - Een politieman in burger is zondagmorgen gewond geraakt nadat hij hulp wilde bieden aan de inzittenden van de personenauto die op de Randweg Oost in Blaricum een behoorlijke crash hadden gemaakt en ondersteboven tot stilstand waren gekomen. Zondagmiddag 5 mei heeft één van de verdachten zich gemeld op het politiebureau, en zondagavond is ook de tweede verdachte aangehouden. Het gaat om twee 19-jarige Huizers. Beide verdachten zijn ingesloten voor verhoor. Het onderzoek naar het ongeval en de mishandeling gaat verder.

Het incident vond plaats rond 6.00 uur. De politie vermoedt dat de auto met hoge snelheid uit de bocht vloog. Een politieman, nog onderweg naar zijn werk, zag de crash en stopte om te zien of hij hulp kan verlenen. Nadat hij één van de inzittenden te hulp schoot, sloeg deze op de diender in, aldus de politie, en er ontstond een worsteling. De politieman liep daarbij behoorlijke kneuzingen op.

Het slachtoffer was op het moment van de crash niet herkenbaar als politieman omdat hij burgerkleding droeg. Tijdens de worsteling wist hij de inzittende te overmeesteren en probeerde hem tot rust te bedaren. Vervolgens werd de hulpverlener echter nogmaals aangevallen, maar nu van achteren door een tweede inzittende.

Hierna vluchtten beide inzittenden weg. Het motief van de mannen om hun hulpverlener aan te vallen is onduidelijk. De politieman zelf is enorm verrast door de agressie van deze 'slachtoffers' van de crash.

De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. "Iedere hulpverlener heeft een verantwoordelijke rol in de samenleving en moet zonder geweld hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>