De KNRM zoekt per direct vier bemanningsleden.
De KNRM zoekt per direct vier bemanningsleden. (Foto: Albert van der Linden)

Kennismaken met KNRM via 'Jeugd aan zet'

  Politie

BLARICUM - Jeugd die meedoet aan het programma 'Jeugd aan zet' van de gemeente Blaricum in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) kan gelijk kennismaken met de KNRM. Er worden nog vier bemanningsleden gezocht.

In het project ‘Jeugd aan zet’ worden met een bijdrage van het ministerie van VWS/SZW en OCW deze zomer junior strandwachten opgeleid en ingezet op het Stichtse Strand in Blaricum. Blaricummers tussen de 12 en 18 jaar kunnen zich nog aanmelden.

Junior strandwachten
Onder begeleiding van de KNRM gaan de junior strandwachten aan de slag voor ondersteunende taken, zoals het uitdelen van polsbandjes aan ouders met kinderen zodat daarop een telefoonnummer geschreven kan worden. Met een EHBO basistraining en een communicatietraining worden de junior strandwachten klaargestoomd voor hun taak. Andere activiteiten, zoals een oefening met de reddingboot en een training reddend zwemmen zijn een mooie bonus.

Als dank krijgen de deelnemers een bon van 50 euro om te besteden bij lokale ondernemers. Burgemeester De Zwart-Bloch: “Dit is natuurlijk een geweldige kans voor jongeren om kennis te maken met de werkzaamheden van de KNRM en een bijdrage te leveren aan de veiligheid op het strand. Aan jongeren vragen we om zich ten minste 24 uur in te zetten. Aanmelden kan nog via bestuurssecretariaat@blaricum.nl.”

Bemanning werven
Voor de KNRM is het, naast de ondersteuning, ook een mooi moment om bemanning te werven. "Aanmelden bij de KNRM als bemanningslid kan al vanaf 16,5 jaar. Je kan dan direct starten met de opleidingen. Vanaf 18 jaar ben je volwaardig inzetbaar", aldus Ellen de Ranitz, vice voorzitter van de KNRM in Blaricum.

"Naast een geweldige hobby waarbij je echt iets nuttigs doet voor een ander, ontwikkel je talenten voor de toekomst. Je bent zekerder en rustiger in situaties waar anderen stress ervaren. Het reddingstation vaart elk jaar rond de 80 keer uit voor ondersteuning van watersporters maar ook voor ernstige ongevallen."

Meer berichten