Vijf sport- en scoutingverenigingen hebben in maart een subsidieverzoek ingediend bij de gemeente.
Vijf sport- en scoutingverenigingen hebben in maart een subsidieverzoek ingediend bij de gemeente. Foto: Bob Awick

Investeringssubsidie Sport en Scouting 2021 gemeente Laren toegekend

Politiek

LAREN - Het college van de gemeente Laren heeft op 1 juni besloten om aan vijf sport- en scoutingverenigingen subsidie toe te kennen. De subsidies zijn bedoeld voor investeringen in de accommodaties van de verenigingen. De verzoeken die Larense sport- en scoutingverenigingen hiervoor begin maart konden indienen, zijn getoetst aan de geldende criteria. 

Eén van de criteria is dat de partijen zelf zorgen voor een rechtsevenredig deel aan eigen financiering. In totaal is er € 255.000,- toegezegd aan de verenigingen. Tennisclub ‘T Laer krijgt een bijdrage voor het vernieuwen van het hekwerk en het moderniseren van het clubhuis. SV Laren ‘99 zal met de subsidie een speelveld realiseren. Scouting Raboes ontvangt subsidie voor het vernieuwen van het hang- en sluitwerk van het clubgebouw. Tennisvereniging LLTC voor het aanleggen van ‘All Weather’ smashcourtbanen, vier padelbanen en infrastructuur ter voorkoming van overlast. En hockeyclub LMHC voor aanpassingen aan het clubhuis en het realiseren van een techniekveld.

Met de subsidies wil de gemeente helpen om de sport- en scoutingverenigingen toekomstbestendig en toegankelijker voor mensen met een beperking te maken. “De subsidie draagt bij aan de grote sociale en maatschappelijke waarde die de verenigingen vertegenwoordigen”, meldt de gemeente. “De opwaardering van een bestaande accommodatie kan er namelijk voor zorgen dat meer inwoners van de voorziening gebruik gaan maken.” 

“Zo kunnen we het voor nog meer inwoners aantrekkelijker maken om te bewegen”, voegt wethouder Stam daaraan toe. “Ook zien we nieuwe initiatieven ontstaan, zoals bij de tennissport. In samenwerking met LMHC zal de tennisvereniging LLTC de mogelijkheid gaan bieden om het uit Spanje overgekomen “padel” te spelen.”

Uit de krant