De opbrengst van de BurgerTop wordt momenteel verwerkt in de Toekomstvisie Eemnes.
De opbrengst van de BurgerTop wordt momenteel verwerkt in de Toekomstvisie Eemnes. Foto: Pexels

Uitkomsten BurgerTop Eemnes waardevol voor Toekomstvisie 2030

Politiek

EEMNES - Afgelopen zaterdag 26 juni vond de BurgerTop over de Toekomstvisie van Eemnes plaats. In twee sessies konden deelnemers aan tafels met elkaar gesprekken voeren over verschillende thema’s.

De besproken thema’s gingen over wonen, een sociaal betrokken gemeenschap, mobiliteit en voorzieningen, werken en ondernemen en groen en duurzaamheid. De BurgerTop was het sluitstuk van vele digitale participatiemomenten, die het afgelopen jaar zijn georganiseerd om inbreng op te halen voor de Toekomstvisie van Eemnes. 

“Voor ons als gemeente was het fijn om te zien dat er een waardevol gesprek tussen betrokken inwoners werd gevoerd en dat we elkaar fysiek konden ontmoeten”, vertelt de gemeente Eemnes. De algemene uitkomst is dat de opgehaalde informatie van de BurgerTop in lijn is met de inbreng die de gemeente eerder heeft gekregen. ‘Wonen’ en ‘Mobiliteit’ zijn belangrijke thema’s voor de toekomst van Eemnes. Zoals in heel Nederland, is er ook in Eemnes behoefte aan meer betaalbare woningen, zowel voor ouderen als voor jongeren. 

De aanwezigen beoordeelden het voorzieningenniveau en de hoeveelheid groen in de wijken met een ruime voldoende. Lagere cijfers werden uitgedeeld aan het groenonderhoud en de verkeersveiligheid. Er werd aangegeven dat bepaalde verkeerspunten in Eemnes veiliger gemaakt kunnen worden, met name voor fietsers. Een deelneemster opperde het idee om als inwoner mee te helpen met het bijhouden van het groen in Eemnes. “Wellicht kunnen er bakken op bepaalde plekken neergezet worden om het gesnoeide groen in te doen,” aldus de inwoonster.  

De opbrengst van de BurgerTop wordt momenteel verwerkt in de Toekomstvisie Eemnes. De Toekomstvisie wordt na de zomer besproken in het college en wordt vervolgens voorgelegd aan de gemeenteraad.

Meer informatie is te vinden op www.eemnes.nl/eemnes2030

Uit de krant