Luchtfoto van het hockeyveldje aan de Eemnesserweg in Laren.
Luchtfoto van het hockeyveldje aan de Eemnesserweg in Laren. Foto: Larens Behoud

Larens Behoud vraagt om heroverweging locatie padel tennisbanen

Politiek

LAREN - In de gemeenteraadsvergadering van woensdag 29 september diende de Larens Behoud-fractie een motie in tegen het voornemen van VVD-wethouder Ton Stam en het college om padeltennisbanen te laten vestigen op het hockeyveldje langs de Eemnesserweg in Laren. De motie werd met elf van de vijftien stemmen aangenomen.

“Voldoende andere ruimte, sociale woningbouw belangrijker”

De kern van de discussie is of dit wel de juiste plaats is voor de nieuw aan te leggen banen. De fractie vertelt dat wethouder Stam samen met de hockey- en tennisvereniging al twee jaar achter de schermen plannen heeft gemaakt om daar de padeltennisbanen aan te leggen. Dit vindt Karel Loeff, fractievoorzitter Larens Behoud, opmerkelijk. “Het zogenaamde hockeyveldje is bij uitstek een mooie locatie voor sociale woningbouw. Dit bepleiten Larend Behoud en andere partijen al lange tijd”, vertelt hij. Larens Behoud vindt dat er voldoende andere ruimte beschikbaar is voor de banen. 

Loeff vertelt verder: ‘Wij moeten deze kans op één van de laatste open percelen waar sociale woningbouw binnen Laren mogelijk is, niet laten lopen. Wij zullen er alles aan doen om een goed alternatief voor deze mooie sport-ontwikkeling door te laten gaan en om LLTC volle medewerking en subsidie te verlenen. Maar sociale woningbouw vinden wij toch echt belangrijker.”

Gemeenteraad te laat geïnformeerd

Wethouder Stam stemde volgens de fractie toe om tot aan de komende commissievergadering geen verdere onomkeerbare stappen te zetten. Hij gaf daarbij ook aan dat hij binnen zijn volmacht heeft gehandeld. De Larens Behoud fractie stelt dat de stappen en fasen van dit proces hoogstwaarschijnlijk inderdaad binnen het college-mandaat zijn doorlopen. De gemeenteraad zou echter te laat zijn geïnformeerd. “Het geheel aan besluiten bij elkaar opgeteld heeft een enorme impact, waarvan de raad de gevolgen nu pas onder ogen krijgt”, aldus de fractie. 

Uit de krant