Nico Wegter met zijn koninklijke onderscheiding.
Nico Wegter met zijn koninklijke onderscheiding. Foto: Gemeente Laren

Raadsleden Nico Wegter en Satyamo Uijldert Lid in de Orde van Oranje Nassau

Politiek

LAREN/BLARICUM - Tijdens de afscheidsvergaderingen van de gemeenteraden van Laren en Blaricum ontvingen Nico Wegter (raadslid en fractievoorzitter D66 in Laren) en Satyamo Uijldert (raadslid van Hart voor Blaricum) een Koninklijke Onderscheiding.

Door de fysieke afwezigheid van burgemeester Nanning Mol, ontving Nico Wegter maandag de onderscheiding van locoburgemeester Peter Calis. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. 

Nico Wegter
Nico Wegter werd in 2010 verkozen tot lid van de gemeenteraad. Drie volle raadsperiodes (12 jaar) heeft hij zich met volle overtuiging ingezet voor Laren.

Burgemeester Nanning Mol: “Als voormalig directeur van de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland, waren Nico’s eerste professionele liefdes Europa en de internationale politiek. Met net zoveel passie zette Nico zich de afgelopen twaalf jaar in voor ons dorp.”

Trots
“Hij liet geen kans onbenut om zijn trots op Laren, zoals het zwembad, Singer of het Brinkhuis kenbaar te maken. Tegelijkertijd uitte Nico ook zijn zorgen over de toekomst van ons dorp, onze kwetsbare financiën en hij was niet bang om controversiële oplossingen te verdedigen.”

“Nico Wegter is een eloquent spreker en een zeer goede luisteraar. Razendsnel ontleedde hij de woorden van collega-raadsleden waarna hij vervolgens vlijmscherp reageerde. Nico was een van onze beste debaters. Het was altijd een genot om naar hem te luisteren,” aldus de burgemeester.

De gedecoreerde heeft een groot hart voor de medemens. “Ook nu zet hij zich weer in voor vluchtelingen uit de Oekraïne, die hun toevlucht zoeken in ons dorp.”

Satyamo Uijldert
Satyamo Uijldert ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Joan de Zwart. Ook hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. In 2006 werd Satyamo Uijldert verkozen tot lid van de gemeenteraad.

Vier volle raadsperiodes (16 jaar) heeft hij zich met volle overtuiging ingezet voor Blaricum. “De gedecoreerde heeft een groot hart voor de natuur. Satyamo zette zich onder andere zeer in voor de duurzaamheid en de warmtetransvisie”, aldus de burgemeester.

Verdiend
“Tevens had Satyamo regelmatig de functie als voorzitter van de Ronde Tafelgesprekken. Satyamo’s bijdrage aan het gemeentebestuur van Blaricum is daardoor niet onopgemerkt gebleven. Een Koninklijke Onderscheiding is dan ook zeer verdiend.”


Satyamo Uijldert ontvang de koninklijke onderscheiding. Foto: Gemeente Blaricum

Uit de krant