Foto: Carin van den Berg

Roest verruilt Laren voor Bloemendaal

  Politiek

LAREN - Burgemeester Elbert Roest (D66) van Laren wordt de nieuwe burgemeester van Bloemendaal. Dat is vanavond bekendgemaakt. De 62-jarige politicus gaat vanaf 6 september in zijn nieuwe gemeente aan de slag.

Roest is nu vijftien jaar burgemeester van Laren. In een persbericht geeft de Bloemendaalse gemeenteraad aan met Roest een 'uitstekende' opvolger te hebben gevonden voor de huidige waarnemend burgemeester Bernt Schneiders. "Hij heeft een rijke en zeer relevante bestuurlijke ervaring. De vertrouwenscommissie typeert Roest als iemand die staat voor ordelijkheid en gezamenlijkheid, die als burgervader goed zijn inwoners wil leren kennen en met hen in gesprek wil gaan."

Kroon op mijn werk

Roest zegt goed te hebben nagedacht over deze stap. "Ik heb in Laren een heel gelukkige tijd gehad en voel me ook zeer verbonden met het dorp. Toch wil ik deze kans aangrijpen om nog eens voor een volle periode het burgemeesterschap elders uit te oefenen. Bloemendaal heeft een waardevolle eigen identiteit en kent een uitdagend politiek-bestuurlijk klimaat waar ik al mijn ervaring en vakmanschap kan inzetten. Ik zie Bloemendaal als een kroon op mijn werk en het is spannend uit te zien naar een andere omgeving, nieuwe mensen te leren kennen en ervaringen op te doen."

Roest werkt sinds 1994 onafgebroken in het openbaar bestuur. Eerst als wethouder in Doesburg, vervolgens als lid van het college van bestuur van de stadsregio knooppunt Arnhem/Nijmegen en sinds 2002 als burgemeester van Laren. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen. 


4 reacties
Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail
Meer berichten
 

Laarder Courant nieuwsbrief

Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail