Jacqueline Timmerman (l) en Maria Klingenberg hebben niets in de Larense melk te brokkelen.
Jacqueline Timmerman (l) en Maria Klingenberg hebben niets in de Larense melk te brokkelen. (Foto: LL)

Liberaal Laren buitenspel gezet door Larens Behoud

  Politiek

LAREN - Daar waar Liberaal Laren (LL) al bang voor was, wordt werkelijkheid. Larens Behoud heeft besloten met de VVD door te praten. Na uitgebreide gesprekken kon de informateur Leo Janssen alleen maar concluderen mede-winnaar Liberaal Laren, die van twee naar vier zetels groeide, niet in een komende formatie te betrekken.

Wel wil Larens Behoud (LB) op gebied van behoud van zelfstandigheid nauw met Liberaal Laren samenwerken. Ook is er kans om de LL-partijleden bij een raadsprogramma te betrekken.

Formateur Leo Janssen gaat nu als formateur verder om samen met lijsttrekker Peter Calis tot een coalitieakkoord en collegevorming te komen. De formateurs hopen er voor Koningsdag uit te zijn.

Jacqueline Timmerman en Maria Klingenberg hoorden het besluit van Larens Behoud vanmorgen. De twee zijn enorm teleurgesteld dat de informateur c.q. Larens Behoud niets eens de moeite heeft genomen om "het begin van inhoudelijke gesprekken te voeren om de mogelijkheid voor een coalitie van LB en LL te verkennen". Timmerman: "Door de informateur werd vandaag medegedeeld dat 'om persoonlijke redenen' Larens Behoud niet met Liberaal Laren wil praten, laat staan een coalitie wil vormen. De stem van ruim een kwart van de bevolking wordt hiermee genegeerd."

De wens van de kiezer Liberaal Laren bestuursverantwoordelijkheid te gunnen, is kennelijk ondergeschikt aan de wens van enkele personen binnen Laren Behoud die op voorhand - om persoonlijke redenen - de deur voor Liberaal Laren dichthouden om hun bestaande coalitie voort te kunnen zetten, zegt de LL-frontvrouw.

De (blijvend) uitgestoken hand om samen een sterk lokale coalitie te vormen, wordt afgeslagen. "Het is jammer dat wij nu al in de oppositie worden gedwongen en wederom aan de achterkant zullen moeten bijsturen en repareren wat aan de voorkant verkeerd gaat."

Timmerman en Klingenberg hadden hun energie voor het dorp veel positiever, effectiever en met veel minder kosten kunnen aanwenden. "Zeker gezien de uitdagingen die het dorp de komende jaren te wachten staat."

Meer berichten