Afbeelding

Wethouder Anne-Marie Kennis zet nieuwe LED-verlichting LTV de Bijvanck aan

Sport

BLARICUM - Wethouder Annemarie Kennis van onder andere sportzaken heeft maandagavond de nieuwe LED-verlichting van de LTV de Bijvanck officieel in werking gezet tijdens de eerste avondwedstrijden van het VDGC Bijvanck-Open 35+ Dubbeltoernooi. Het tennispark ligt er nu in de avonduren stralend verlicht bij terwijl het energieverbruik drastisch zal dalen.

Op de laatste ledenvergadering had het bestuur van LTV de Bijvanck aangekondigd om in 2019 over te willen gaan op LED- verlichting. Het wachten was op toekenning van een rijkssubsidie. Toen bleek dat het rijk 6 miljoen extra in de subsidiepot had gestort en onze hoofdsponsor van het open toernooi ook wilde bijdragen, was het pleit snel beslecht. In maart startte een werkgroep met de voorbereidingen, die medio mei werden afgerond. Op 11 en 12 juni werden de oude lampen vervangen en de nieuwe lampen ingeregeld. Dat was nog wel een klus want de dertig kilo zware lampen moesten uit de vijftien meter hoge masten worden getakeld en de nieuwe weer worden gemonteerd. Ook de bedrading werd vernieuwd. En dit alles vond plaats zonder hoogwerker of iets dergelijks maar werd door een ervaren klimmer gedaan. Een spectaculair gezicht!

Het bestuur en leden zijn uitermate tevreden over deze snelle actie. Niet alleen kostenbesparing en gebruiksgemak was aanleiding om over te stappen op LED-verlichting, ook het verduurzamen van het park speelde een rol bij de aanschaf. Dit is een grote eerste stap maar er volgen er meer. Komende periode wil het bestuur een energieprestatie-onderzoek laten uitvoeren. Aan de hand daarvan worden vervolgmaatregelen genomen.

Uit de krant