Coen Doorn terug als wedstrijdkarter | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Coen Doorn in actie in Spa.
Coen Doorn in actie in Spa. (Foto: Bas Kaligis)

Coen Doorn terug als wedstrijdkarter

  Sport

BLARICUM - Op het kartcircuit van Spa-Francorchamps denderde Coen Doorn naar de tweede plaats in het dagklassement in de Super-Shifterklasse van het GK4-kampioenschap.

Daarin is de 14-jarige rijder uit Blaricum veruit de jongste. Dat hij meteen om de prijzen meedeed, zegt wat over de belofte die hij is voor de toekomst.

Verbluft
Een beetje verbluft was Coen wel: tweede in het dagklassement in wat pas zijn eerste serieuze wedstrijd van het jaar was. In de zomer had hij weliswaar ook al geracet tijdens de derde ronde van het GK4-kampioenschap, maar destijds viel hij in twee van de drie races uit. Zodoende had hij zijn kwaliteiten nog niet goed kunnen demonstreren. Zondag was dat dus anders.

Rookie
"Ik ben blij", zei Doorn in Spa ietwat bedeesd. "Het is echt goed gegaan." Sowieso is de tweede plaats in het dagklassement een knap resultaat. Maar die uitslag rijden als rookie van veertien in een klasse waarin veel rijders veel meer ervaring hebben en vele jaren ouder zijn dan hij, is een prestatie van wereldklasse.
Wat zijn verhaal zo bijzonder maakt, is dat Coen zich het hele seizoen in stilte heeft voorbereid op zijn debuut in de schakelkarts.

Grote stap
Vorig jaar reed de Micromax-kampioen in het Nederlands kampioenschap Rotax Max van 2016 nog in de Minimax-klasse. Van die kart overstappen naar een schakelkart is een extreem grote stap. "Ik wist dat ik lang nodig had om het onder de knie te krijgen. Daarom heb ik het grootste deel van dit seizoen alleen maar getraind."

Debuut
Eind juli maakte hij in Genk zijn wedstrijddebuut in een schakelkart. "Het is fysiek een stuk zwaarder dan rijden in een Minimax. In het begin vond ik het moeilijk vol te houden en wat ook moeilijk is, is dat je ook meer dingen tegelijkertijd moet doen. En als je een fout maakt, verlies je meteen een aantal plekken", zei de jonge Blaricummer tot slot.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>