Crowdfunding SV Laren'99 voor clubhuis | Laarder Courant
Zo gaat het nieuwe clubhuis van SV Laren'99 eruit zien.
Zo gaat het nieuwe clubhuis van SV Laren'99 eruit zien. (Foto: PR)

Crowdfunding SV Laren'99 voor clubhuis

  Sport

LAREN - "We hebben op hoofdlijnen goedkeuring van de welstandscommissie gekregen", juicht voorzitter André Resing, die overigens op 1 juli aanstaande aftreedt. "Volgende stap is de nadere uitwerking door het bedrijf dat de ruwbouw gaat doen en het aanvragen van de omgevingsvergunning."

De gemeente zal een groot deel van de kosten voor haar rekening nemen, maar daarnaast moet de vereniging ook een lening afsluiten én zelf 90.000 euro ophalen. De verwachting is dat de gemeenteraad in juni over de toekenning van de subsidie gaat stemmen, aldus Resing.

Tribune
Het nieuwe, duurzame clubhuis wordt in de zomer van 2020 gebouwd en wordt voorzien van zonnepanelen, een warmtepomp en driedubbel glas. Daarnaast komt er ook een tribune. Alleen het fundament, de kleedkamers, blijft staan. De bovenkant zal volledig gesloopt en herbouwd worden.
Om dit allemaal te kunnen betalen, is ook de financiële hulp van de leden nodig. Op de website (svlaren99.nl) is een crowdfunding gestart. Er kunnen stoelen op de nieuwe tribune gekocht (er zijn er 48 te vergeven) of een zonnepaneel (250 stuks) geadopteerd worden. Wie geld doneert krijgt een tegel op de 'walk of fame'. Daarnaast worden de komende tijd activiteiten georganiseerd, zoals het NK planking en een veilingdiner. Maar eerst komt er een spectaculair seizoenseindfeest op 15 juni en wordt alles in de steigers gezet om het 20-jarig bestaan van fusieclub (LVV/LFC, red.) SV Laren'99 te vieren.
Waarom gaat Resing deze hoogtepunten eigenlijk niet als voorzitter beleven? "Door het niet vervuld krijgen van een aantal belangrijke posities binnen de vereniging is er de afgelopen tijd wel heel veel op mijn bordje terechtgekomen. Na vijf jaar is het daarom tijd om het stokje over te dragen", licht de Laarder zijn vertrek toe.

Meer berichten