Afbeelding
Foto: Bas Kaligis/RaceXpress

Tom Papenburg uit Laren blijft scoren

Sport

LAREN- De tienjarige Tom Papenburg uit Laren heeft er een spektakel van gemaakt tijdens de zesde en zevende ronde van het Nederlands kampioenschap Rotax Max. In een strijd voor de overwinning resulteerde dat voor Tom in de finales tot een tweede en eerste prijs in de Micromax-klasse. 

Tijdens de zesde ronde werd hij tweede, dat kwam doordat hij met zijn titelrivaal Boaz Maximov tijdens een nek-aan-nek race samen uit de bocht vlogen en licht crashten. Toen Tom zich herpakte en weer reed, pakte hij de tweede plaats. 

Tijdens de zevende ronde was hij samen met Boaz weer nek-aan-nek en waren ze allebei de snelsten. In de finale reden ze op centimeters van elkaars bumper, maar Tom slaagde erin om net voor de race-car van Boaz te rijden en zo kwam Tom toch als eerste over de finish én zonder te crashen. 

Tom kijkt erg uit naar het NK in Genk in november. Hij gaat er alles voor doen om kampioen te worden: “Daar wil ik gewoon weer zo goed mogelijk presteren. Boaz is erg snel, maar ik hoop in Genk weer te winnen en dan Nederlands kampioen te worden!”

Uit de krant